A fogorvos válaszol

bölcsességfog operáció utáni problémák

B. Ágnes

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Három napja operálták ki impaktált alsó bölcsességfogam, fél órás műtéttel, több darabban. A műtét utáni második napon nem csak az érintett oldalon lett duzzanat hanem a tokarészen is. Orvosom egy olyan antibiotikumot irt fel, melytől hasmenésem van illetve fáj a gyomrom, főként hogy alig tudok enni és napi 2x Cataflamot szedek. Sajnos más anribiotikumot nem javasol, akkor inkább ne szedjem- szavai szerint. Kicsit aggaszt ez a tokánál lévő vizenyős szerű duzzanat. Miért lehet?
Két napig jegeltem folyton. A duzzanat kissé meleg tapintású. Most is jegeljem még vagy inkább meleggel borogassam?
A bölcsességfog előtti területen 4 őrlőfogam kihúzták/operálták, implantáltatni szeretnék később. Várható, hogy az egyszerre beültetett 2-3 mügyökérnél ugyanilyen vagy még nagyobb duzzanat/fájdalom lesz?
Köszönöm szépen a válaszát!
Tisztelettel,
B.Á.

Válasz

Kedves B.Á.!

Ilyen jellegű panaszokkal kérem keressen fel egy szakorvost! Látatlanban nyilván nem tudom megállapítani, hogy a duzzanat pontosan merre terjed, hova lokalizálódik, illetve, hogy még a „normális” tartományban van-e.

Amennyiben az Ön szervezete nem tolerálja az első választandó antibiotikumot, rendszerint átállítjuk másik típusú gyógyszerre, nem pedig abbahagyatjuk annak szedését. Természetesen ehhez ismerni kell az Ön teljes kórtörténetét.

A beültetéssel kapcsolatban az azt végző orvos fog tudni nyilatkozni, a CT felvétel elemzése után.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk