A fogorvos válaszol

Bölcsességfog tisztítása

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!A minap voltam a fogorvosnál, általános kivizsgáláson. Mindent rendben talált, kivéve a két alsó bölcsességfogban. Kicsi kis lyukat, de még nem probléma. Azt mondta a fogorvos, hogy ezeket majd később ki kell húzni, mert nem lehet rendesen takarítani és tönkre fognak menni. Van-e mód még nem teljesen kinőtt bölcsesség fogakat megmenteni, ha csak a tisztításon múlik? Hogyan lehet alaposan tisztítani azokat? Kerek fejű elektromos fogkefével vagy van speciális fogkefe, módszer erre? Nem akarom megválni tőlük, ilyen „apróságnak” tűnő dolog miatt. Alapvetően rendben van az iránya, de ezt csak a jövő héten tudom meg pontosan a röntgen után.Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Abban az esetben, ha nincs elegendő hely a fog áttöréséhezz, akkor a folyamatosan ínylebennyel borított fog nem tisztítható jól sem speciális fogkefével, sem speciális technikával. Ilyen esetekben a fog eltávolítását javasoljuk.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk