A fogorvos válaszol

Bölcsességfog tömés után

K. Klarissza

Szeretnék érdeklődni, hogy előfordulhat-e, hogy a bölcsességfogam elmozdul tömés után?
4 évig volt fogszabályzóm eléggé szembetűnően előreálltak a fogaim, amit a kezelés végére sikerült is helyreállítani, kezelés közben kinőttek a bölcsességfogaim is amire mondta a fogorvos hogy teljesen szabályosan nőnek. Ez már több éve volt és semmilyen probléma nem volt a fogaimmal pár hónappal ezelőttig. Ekkor nem Önöknél hanem másik fogorvosnál betömettem a bölcsességfogam. Pár hét után azt vettem észre hogy a két metszőfogam között rés kezd kialakulni és ahogy jobban megfigyeltem szemmel látható hogy a bölcsességfogam elkezdett kitolódni hátrafelé, tehát nem illeszkedik bele a felső fogívembe mint eddig. Mit gondol, a bölcsességfogamnak lehet ehhez köze és mit tegyek ebben a helyzetben jobb lett volna ha kihuzatom?

Válasz

Kedves Kérdező!

Alapvetően akár egy, a fog rágófelszínét érintő töméssel is lehet befolyásolni a harapást, a fogak állását. Ez azonban egy elég bonyolult rendszer, nagyon sok tényezőt kell megvizsgálni, pl.: hordja-e még retenciós készülékét, ha már nem, akkor azt mikor vették le, milyen a harapási forma, nem csikorgat-e mostanában stb… Szóval rengeteg mindent kell megvizsgálni a pontos válasz érdekében.

Sajnos erre most nincs lehetőség, hiszen a vészhelyzetre való tekintettel kizárólag akut ellátás végezhető.

Azt tanácsolom, amint lehet keresse fel kezelőorvosát (akár a fogszabályozást végző kollégát), hogy kiderítség, mi állhat a változások hátterében.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk