A fogorvos válaszol

bölcsességfog tömés

Szeretnék érdeklődni, hogy mennyire általános gyakorlat az, hogy szuvas bölcsességfogat nem tömnek, hanem kihúznak. A fogorvonőm, akihez már viszonylag régóta járok, szuvasnak találta a bal felső bölcsességfogamat, ami most már érzékeny is. Azt mondta, nem tömi be, merthogy nehezen fér hozzá, inkább majd, ha teljesen szuvas lesz, akkor kihúzza. Én szeretném megtartani a fogaimat, de nyílván laikus vagyok a témában, tehát nem tudom, mi a gyakorlat ilyen esetben. Köszönöm a választ. CSecserits Anikó (34év)

Válasz

Csak abban az esetben érdemes kezelni a bölcsességfogat, ha előtte hiányos a fogazat, vagy igen meggyengültek az előtte levő nagyőrlő fogak, a tengelyállása megfelelő, jól tisztíható a páciens számára, és a későbbiekben pillérfogként felhasználható.

Ha ezen körülmények nincsenek, akkor a bölcsességfog eltávolítása javasolt.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk