A fogorvos válaszol

Bölcsességfoghúzás helye

G. Viszked

Szép napot ! 33. Hetes Kismama vagyok múlt héten a fogorvosom a jobb alsó bölcsességfogam ki húzta mert nagyon fájt már ,sajnos bent is tört másik nap Szájsebészeten kiszedték darabokban jó nagy sebet hagyva ! Nem kaptam antibiotikumot sem aznap este lázas voltam Éjjel pedig el kezdett gennyezni miután 2 nap is ez volt és a fájdalom sem múlt így 3. Vissza mentem Control ra ahol kipucolták betadinnal ami már akkor jobb volt de ismét nem kaptam rá semmit azt mondta a doki nem lát semilyen elváltozást azóta megint el telt 3 nap és minden éjjel megfakad reggelre nincs fájdalom de napközben feszít és nyom ! Ma vettem betadint és a praktikus tanácsára megpróbáltam kipucolni a heget amibe a fülöpiszkáló elmerült iszonyatos büz és fekete kis pöttyök voltak a tisztítón ! Kérdésem a következő mi okozza ezt ? Miért nem gyógyul mikor első naptól betartottam mondent de úgy érzem hogy ekkora kráternek már nem szabadna lenni mit csináljak??

Válasz

Kedves Kérdező!

Hasonló esetekben érdemes lehet egy kontroll rötngent készíteni, amin esetleg látható lehet, hogy maradt-e még bent bármi is. Mivel Ön terhes, így panoráma röntgent nem, csak egy kis felvétel készülhet, betartva annak minden sugárvédelmi szabáját.

Amennyiben ez az állapot nem javul, úgy szedhet antibiotikumot, a nőgyógyászával való egyeztetés után. 

Pontos választ csak szájvizsgálat, és a leírt esetleges röntgen után lehet mondani.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk