A fogorvos válaszol

Bölcsességfoghúzás után állkapocsfájdalom és izomfeszülés

Tisztelt doktornő!Két hete feltárásból szedték ki a jobb alsó bölcsességfogamat, mert rossz pozícióban nőtt ki (ferdén). Nem volt egyszerű a műtét, de a seb már szépen gyógyulgat, varratszedésen egy hete voltam. Viszont pár napja szokatlan tünetet észlelek: délutánra mindkét oldalon „elfáradnak” az arcizmaim, s fura izomlázszerű fájdalmat érzek, illetve az állkapcsom is feszül. Gondoltam arra is, hogy esetleg éjszakai fogszorítás áll a háttérben, de reggel nem érzek semmi fájdalmat, sem a fejem, sem az állkapcsom nem fáj, viszont délutánra ott van ez a szorító érzés. Nem élek stresszesebb életet sem, mint a műtét előtt, s soha nem volt ehhez hasonló problémám. Kérem, nyugtasson meg, hogy ez a jelenség csak átmeneti. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.

Válasz

Az izomfájdalom hátterében állhat az Ön által említett fogszorítás, esetleg csikorgatás, illetve az egyoldali terhelés. Azaz a műtét miatt kifejezetten csak a másik oldalt használja, és ehhez az állkapocsízület és az izmok nincsenek hozzászokva. Abban az esetben, ha 7- 10 napon belül nem mutatkozik javulás, kérem keresse fel a fogat eltávolító kezelőorvosát!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk