A fogorvos válaszol

CBCT

.

Tisztelt Uniklinik!

Sok rejtélyes, akár vándorló fogfájdalmaim vannak, személyes fogorvosi vizitek negatívak. Van Önöknél olyan rtg vizsgálat, akár CBCT amivel beutaló nélkül fizetősen de csak arra mindenféle konzultáció nélkül el lehet menni, ami jóeséllyel tisztázza ( kizárja) a fogászati panaszokat?
Aztán hazavihetem és saját magam nézegethetem a felvételeket?

Válaszukat előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Természetesen mind röntgen felvételt, mind CT felvételt készíttethet nálunk, kötelező konzultáció nélkül is.

Otthon is nyugodtan nézegetheti a készült felvételeket, bár úgy gondolom, előrébb nem lesz vele. Egy CT felvétel pontos kiértékeléséhez egy 5 éves egyetemi végzettség, sok sok tapasztalat, és jó esetben legalább 1, 3 éves képzésben megszerezhető szakvizsga szükséges. Komplikáltabb panaszok esetén pedig több szakterületen dolgozó kolléga bevonása, véleményé is kellhet. A képalkotó vizsgálatok, pl. a CT felvétel valóban megmutatja a fizikális eltéréseket, de ezeket értékelni, vagy azt megállapítani, hogy összefüggésben lehetnek-e panaszaival csak orvos tudja.

„Vándorló”, nehezen lokalizálható fogfájdalmak esetén a fogászaton kívüli területek is szóba jöhetnek, pl. neurológia. Amennyiben kizárásra került a fog eredet, úgy következő lépésben az állkapocs ízület állapotát kell megvizsgálni. Amennyiben ez is rendben van, úgy jöhet a neurológiai vizsgálat, lyme-kór teszt. Természetesen fentiek függnek a panaszoktól is.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk