A fogorvos válaszol

Cbct rtg

.

Tisztelt Uniklinik!

Van pár db már évek óta gyökérkezelt fogam (16os és 46os) de évek óta visszatérően problémás is. Valamikor hidegre vagy harapásra is érzékeny és fájdalommal jár, de fogorvosi vizsgálat során nem sikerül reprodukálni. Mire sorra kerülök megjavul.
de viszont szinte mindig ha például csokit eszek olyan mintha bele menne a fogba és fájdalmat vált ki, de az orvos szerint minden rendben és a röntgenen sem látszik szerinte semmi.
Nos ha a csokoládé kiváltja a fájdalmat akkor jól gondolom hogy az a fog valahol nyitva van, tehát repedt vagy lyukas stb valahol esetleg alászuvasodás van?
A fájdalom néha vándorol ugrál, tutira néha meg se tudom mondani melyik az.
A másik kérdésem az hogy egy conebeam röntgen mennyire mutatja ki a legapróbb problémákat is? Jelentkezek egy ilyenre tutira meglenne a gond?

Válaszukat előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

A már gyökérkezelt fogak sajátja, hogy ingerekre, úgy mint hideg, vagy édesség már nem reagálnak. Elképzelhető, hogy ezeket a panaszokat egy másik foggal érzi, csak nehéz lokalizálni.

A már gyökérkezelt fogak esetében előfordulhat, főleg a felső nagyőrlő fogaknál, hogy egy 4. csatorna nem került gyökérkezelésre. Ezt sajnos nagyon sokszor tapasztaljuk. Ennek jelenlétét, illetve egy esetleges gyulladás jelenlétét pedig a CBCT 100%-osan kimutatja. Ennek a képalkotó eljárásnak a fogászatban is több fajtája van, így nem javaslom, hogy önkényesen jelentkezzen be, orvosi javaslat nélkül. 

Egy, a gyökérkezelésekben jártas szakemberrel való konzultációt követően, orvosi javaslatra kellene a megfelelő CT felvételt elkészíteni.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk