A fogorvos válaszol

CBCT

.

Kedves Uniklinik!

Sokszor fájnak a fogaim, gyakran egyszerre fájdul meg több gyökérkezelt is stb, de szinte meg se tudom pontosan mondani melyik. Sima RTG negatív szokott lenni.
Annál pontosabb, jobb módszerre lenne szükségem. CBCT-re gondoltam, de olyanra aminél a képanyagot is megkapom, meg mellé egy írásos leleltet hogy melyikek a rosszak.
Ez Önöknél megoldható, illetve kb mennyibe kerülne? Egy CBCT felvétel lemezen + lelet?
Évek óta ilyenek a fogaim, de most pl a 22-esen látszik a folt, de mégis a 21-es az érzékeny hidegre, édességre.. és a 22-21 között van egy kis lyuk amit egyszer asszem már kezeltek is.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20210715v02wjmd5n.jpeg
Az ilyen anomáliák miatt kellene a CBCT.
A 16-os fogammal jártam még úgy hogy az egyik orvos azt mondta amelyik fáj azt fúrja. Más orvos szerint meg egyik fog kisugározhat másikba is. A mai napig rossz az is.
Illetve Önöknél a mikroszkópos technikán kívül dolgoznak még hagyományos technikával is? Sajnos nekem ez az új módszer túl drága.

Válaszukat előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Természetesen van lehetőség rendelőnkben CBCT – felvétel készítésére. Annak kiértékelése, illetve írásban való elküldése Önnek csak egy személyes konzultációt követően lehetséges. Ennek oka pedig a következő: pusztán egy képalkotó eljárás alapján nem minden panasza magyarázható meg. A CT felvétel/rtg felvétel értékelése minden esetben együtt kell járjon egy alapos szájvizsgálattal.

Az Ön által leírt panasz, miszerint egyszerre fájdul meg több foga utalhat állkapocs – ízületi problémára, a hideg érzékenységet okozhatja fognyaki kopás, szuvas fog stb…

Rendelőnkben elérhető hagyományos gyökérkezelési eljárás is, de alapvetően a javasolt technika a fog állapotától függ.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk