A fogorvos válaszol

cirkon fogsor

.

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Pár hónapja ragasztottak fel 2 cirkon hidat. összesen 9 fogat pótoltak. Az egyik oldalon nem illeszkedik a szájpadlásomhoz. Mostanában néha vérzik is az ínyem fogmosáskor. Mit fog tenni az orvos? Le kell szedni a koronát? Köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

A hídnak nem a szájpadláshoz kell illeszkednie, hanem a pillérfogakhoz. A pillérek közötti szakaszon az ínybe nem szabad benyomódnia, hogy tisztítható legyen. Kezelőorvosa ellenőrizni fogja, hogy megfelelően és hatékonyan tudja-e tisztítani a pótlást. Szükség esetén szájhigiénés kezelést kell végezni (fogkőeltávolítást). Hogy egyéb probléma fennáll-e és az milyen kezelést igényel, azt látatlanban sajnos nem lehet megmondani. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk