A fogorvos válaszol

Cirkónium híd

K. Enikő

Jónapot kívánok! Az a problémám, hogy tegnap a fogorvosom felragsztott nekem egy 10 tagból álló cirkónium körhidat. A csiszolásnál is úgy csiszolta le, hogy az egyik oldalon szemmel láthatóan hosszabbra voltak hagyva a fogaim. Azthittem ez nem probléma hiszen tudja és látja mit csinál.. és az a problémám ahogy fel lett ragasztva nagyon fura volt hogy benne van a számban valami ami nem volt ott úgyhogy nem is nagyon tudtam megnézni a rendelőben hogy milyen. Hazaértem és nézegettem és azt vettem észre hogy a jobb oldalon ahol hosszabbak voltak a saját fogak 3 fognál a korona felett kilátszik a saját fogam… jeleztem az orvosnak, aztmondta biztos ráhúzódik majd az ínyem.. de kétlem, mivel ahogy eszek is vele akármelyik oldalon rágok ott az a 3 fogamban feszítő érzést érzek, a másik oldalon semmi probléma vele. Illetve látszik is ha mosolygok és vicsorítok hogy az alsóhoz képest sem egyenes a felső, teljesen úgy néz ki hogy le van csúszva ez a 3 korona. Az lenne a kérdésem, hogy le lehet e venni a körhidat roncsolás nélkül valahogyan? Vagy muszáj levenni hozzá az egész 10 darabot is hogy ezt a hármat megjavítsa? Mert én úgygondolom ha le lehetne venni roncsolás nélkül kicsit le lenne csiszolva még a 3 fogamból és úgy felrakva vissza a korona tökéletes és szimmetrikus lenne. Nagyon drága is volt a 10 db(500.000ft) így elvárnám hogy ennyi pénzért normális és szinte tökéletes fogakat kapjak. Előre is köszönöm a válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

Minden pótlás végleges ragasztása előtt megmutatjuk a páciensnek a készült munkát, esetleg beragasztjuk ideiglenesen, hogy kiderüljön, hogy tetszik a fogpótlás. Amennyiben Önnek véglegesen ragasztották fel azt, úgy roncsolás nélkül már sajnos nem lehet eltávolítani. 

Mivel a készült pótlás (rendelőnként eltérő ideig) garanciális, ezért kérem jelezze panaszait kezelőorvosának.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk