A fogorvos válaszol

Církónium korona fehérítése

Üdvözlöm!

Arról szeretnék tájékozódni, hogy egy frissen elkészült cirkónium korona (híd) fehérítésére van-e lehetőség?
Sajnos a párom koronajának a színe nem megfelelő, legalább 1-2 árnyalattal fehérebb lett volna szükséges -többek véleménye szerint- de nem akarja ezt elmondani a fogorvosnak, inkább elfogadja, hogy ilyen színe lett.
12 db koronaról van szó, ami jelenleg ideiglenesen van felragasztva.

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy korona színe nem változtatható meg fehérítéssel, kivéve a leplezés cseréjével.

Mivel a pótlás még nincs beragasztva, most kellene jelezni a fogorvos felé, hogy párja a készült színnel elégedetlen. Egy körhíd nem olcsó mulatság, és ezt a színt fogja nézegetni a párja a következő 15-20 évben.

Minden, a készülő pótlással kapcsolatos kérés/probléma most kellene, hogy kibukjon, mert ha beragasztják a pótlást, utána módosítási lehetőség nincs. Amennyiben a párja nem jelzi a kívánt módosításokat a beragasztás előtt, és a beragasztás időpontján megjelenik, az jogi értelemben is beleegyezés a kezelésbe. Az orvos kolléga információ hiányában pedig joggal gondolja azt, hogy a páciens a készült munkával elégedett.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk