A fogorvos válaszol

cirkónium korona

L. Róbertné

Jobb oldalon hátul hiányzott egy fogam. A mellette levő két fogat lecsiszolták és 2 napja cirkónium korona lett felhelyezve. A koronát kicsit magasnak érzem, jobb oldalon fogja a papírcsíkot, bal oldalon viszont könnyedén kihúzható, valamint a korona külső része tökéletesen illeszkedik a fogínyhez, a szájpadlás felőli, belső részen viszont a hiányzó középső fognál simán alá tudok nyúlni körömmel, a folyadékot is simán átfújom a két fog között. Érzem, hogy tocsog a nyál a kipótolt fog alatt. Ez normális? Vagy menjek vissza reklamálni?
Válaszát nagyon köszönöm: Lászlóné

Válasz

Kedves Lászlóné!

A hídpótlás magasságán mindenképpen kell korrigálni, hiszen ha magas marad a pótlás, úgy annál a pontnál fog először összeérni csukáskor a két fogsor, és az adott fog/fogak túlterhelődnek, fájdalom léphet fel.

A köztes tag formája normális, minden esetben így szoktuk elkészíteni. Ha ugyan olyan formát készítene a technikus kolléga, mint a hiányzó fog, és azt az ínyre ráfektetve alakítaná ki, az ínye állandóan gyulladásban lenne.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk