A fogorvos válaszol

ciszta

K. Noémi

Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr!
Rendszeresen visszatérő fogfájás miatt, mely utóbbi időben fülfájással és fejfájással is társult, mentem el a fogorvosomhoz. Mivel rossz fogat nem talált, elküldött panoráma röntgenre, amely kimutatta, hogy a jobb alsó nagyőrlő fogamnál, amely korábban gyökérkezelve volt, valószínű ciszta található a gyökércsúcsnál. Az orvosom kapásból azt mondta, húzni kell, a szájsebészek nem vállalják el a ciszta eltávolítását, mert nehezen hozzáférhető a nagyőrlő. Valóban nincs esély megmenteni a fogat? Magánorvosok sem vállalnak ilyet? Köszönöm szépen a választ

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy már gyökérkezelt fog esetében, melynek a gyökércsúcsán elváltozás alakult ki, sosem a húzás az első választás.

Úgynevezett mikroszkópos gyökérkezeléssel jó eséllyel megmenthető a fog.

Javasolnék egy mikroszkópos endodonciai konzultációt, ahol a megfelelő szájvizsgálat és röntgen felvételek megtekintése után tudunk pontosat mondani Önnek a kezelés menetéről, lehetséges kimeneteléről.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk