A fogorvos válaszol

csapos fog feszülése

Kedves Doktornő,Gyökérkezelték, majd rezekálták a felső 4-es fogamat.Később problémamentes volt.Sajnos kettétört.Ekkor a felét kihúzták,majd egy ülésben készült bele csapos inlay, tudtommal jó minőségű kerámiából.A fog szép és stabil,de sajnos a felhelyezés óta feszül.A doktornő javasolta, hogy az ínyemet égessük le egészen a korona és a gyökér találkozásáig,majd összecsiszolta őket.Így jobban lehet tisztítani.Az íny ott rendbe is van azóta, de sajnos a fogam továbbra is feszül.Mi okozhatja ezt?Lehet-e rajta segíteni?Csapos koronás fogat szét lehet-e még szedni és újrakészíteni a fogat?Köszönettel:Anita

Válasz

A fogról szájüregi felvételt- kisröntgent- kellenne készíteni! Abban az esetben, ha a gyökércsúcs körüli területtel van gond, akkor meg kell próbálni a csapos inlay-t eltávolítani.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk