A fogorvos válaszol

Csiszolt fog korona alatti fájdalma

Tisztelt Doktor Nő/Úr!Fogászati kezelésem kb. egy hónapja kezdődött, híd készitéshez két fogam lecsiszolta a fogorvosom . Amig fedetlen volt nem tapasztaltam érzékenységet, amint felhelyzte a koronát attól a pillanattól az egyik fogam fáj, fognyaknál hidegre-melegre egyaránt idegfájdalom kezdődik .Azt mondta az érzékenység idővel elmúlik, sajnos ez nem így történt. Főleg esténként, vízszintes helyzetben fokozódik a fájdalom, ami kisugárzik a fül felé, állkapocsba és az állkapocs alatti mirigyekre, az éjszakákat csak fájdalomcsillapítóval (1-2 db) tudom elviselni.Fogorvosomhoz rendszeresen a problémámmal visszajárok, de mindig azt a választ kapom, hogy ez a fog nem fájhat (nem szuvas fog és panoráma röntgenen sem látszik probléma), pedig hetek óta fájdalomcsillapítókat szedek.Kérem válaszát arra vonatkozóan , hogy a koronát le kell-e szedni vagy esetleg gyökérkezeléssel a fájdalom megszüntethető-e és ez a beavatkozás koronán keresztül is elvégelvégezhető-e?Köszönöm!Éva

Válasz

Ha élő, vitális fogra lett felhelyezve a korona és így tapasztalja a vízssintes helyzetben levő lüktető fájdalmat, akkor azt a fogat ellátó ideg be van gyulladva- ez röntgenképen nem látható. A gyökérkezelés, mely koronán keresztül is elvégezhető, megoldja a problémát.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk