A fogorvos válaszol

Csontfog sérülése

B. Viktória

Jó estét kívánok!
7 éves kisfiam testvérével játszott, amikor történt a ‘baleset’..A húga ráesett popóval az arcára. Elől a bal felső 1-es foga, ami már csontfog és kb félig-3/4 részig van kinőve, elkezdett vérezni minimálisan..kb. 1-2 percig volt véres a szélénél és ahogy próbálgattam neki, mintha egy iciri-picirit mozogna. De annyira minimálisan, hogy nem is vagyok biztos benne. Egyébként nem fájlalja egyáltalán, de nagyon megijedtem.
Visszaáll ez a fog, ha mozog enyhén? Vagy el is halhat?
Nagyon köszönöm a választ!
Üdvözlettel: Viktória

Válasz

Kedves Viktória!

Minél hamarabb érdemes lenne megvizsgálnia gyermeket, hogy kizárjuk a fog tőrésének lehetőségét. A fájdalom hiánya jó jel, valószínű nincsen komolyabb gond, de egy klinikai vizsgálattal és egy röntgenfelvétellel fogjuk tudni ezt egyértelműen megítélni.

Üdvözlettel

Dr Nyuzó Brigitta

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk