A fogorvos válaszol

csontkinövés

Tisztelt Doktornő! A számban találtam egy csomót, ami kemény volt a szájfenék körül és gondoltam elmegyek fogorvoshoz,nehezen találta meg,de érezte végül és azt mondta ez csontkinövés, de olyan különös dolgot nem mondott róla csak hogy figyeljem nem nő-e! szeretnék pár dolgot megkérdezni:az hogy lehet hogy a röntgenfelvétel nem mutatta ki?ez a csontkinövés rossz indulatú? vagy átmehet rossz indulatúvá?hogyan lehet eltávolítani?mikor kell eltávolítani? nem okoz kárt ha ott marad? válaszát előre is köszönöm: Katalin

Válasz

A hagyományos szájüregi felvételekkel a szájfenék nem feltérképezhető, ehhez speciális beállítású felvételekre van szükség.

Az, hogy az elváltozás jó, vagy rosszindulatú, ahhoz mintát kell venni az adott területről, amelyet szövettani vizsgálatra kell elküldeni. Mindenképpen érdemes figyelni az elváltozást, változik- e a nagysága, a nyálkahártya felette milyen… Abban az esetben, ha nem mutat növekedést és nem kerül eltávolításra, akkor nagy valószínűséggel nem fog panaszt okozni Önnek a jövőben sem.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk