A fogorvos válaszol

Csontra harapás

A. Zsolt

Tisztelt Uniklinik!

A napokban véletlenül ráharaptam egy csontra, mely során egy rövid ideig tartó erős fájdalmat éreztem a bal oldali felső és alsó rágófogaimban. Ezt követően néhány napig semmi nem történt, majd kb. négy nap múlva elkezdtem fájdalmat érezni a harapás helyén. A fájdalom vándorol, hol a lenti , hol a fenti fogaimban. Kocogtatásra nem érzékeny egyik fogam sem és a panoráma röntgen sem mutat semmit, de még is fáj. Mi lehet az oka?

A. Zsolt

Válasz

Kedves Zsolt!

Vizsgálat és a röntgen ismerete nélkül sajnos nem lehet megmondani, mi a probléma. A panorama röntgen alapvetően tájékozató jellegű, nem ad olyan pontos képet a fogakról, így szükség lehet közeli, szájüregi röntgenfelvétel készítésére is. Ha a fogak épnek bizonyulnak elképzelhetőnek tartom, hogy a ráharapás következtében traumatizálódtak a fogakat támasztó szövetek, esetleg kis ödéma alakult ki a csontban, ami néhány lap alatt majd visszahúzódik és a panaszok szűnnek  a panaszok fennállása esetén javaslom keresse fel kezelőorvosát személyesen.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk