A fogorvos válaszol

Csontszilánk foghúzás után

Tisztelt Fogászat!Múlt héten húzták a bal asló 6-os fogamat. Már húzás után észrevettem, hogy az ínyemnél oldalt van egy kis duzzanat, de először azt hittem hogy csak húzáskor keletkezett seb. A húzás helyének gyógyulásával egyre egyértelműbb lett, hogy ez inkább egy csontszilánk, mert nyomásra szúró érzést tapasztaltam. Ma reggelre már az ínyemet is átszúrta és egy pici kilátszik belőle. Érdeklődni szeretnék, hogy ez magától fog távozni vagy pedig szükséges szakorvossal megnézetnem és kiszedetnem. Sajnos nem tudom, hogy belül mekkora rész lehet, ezért nem is merem piszkálni.Köszönettel: Edit

Válasz

Az eltávolított első nagyőrlő fogának csontmedrének még össze nem esett élesebb szélét észlelheti a húzás helyén azaz nagy valószínűséggel nem csontszilánk okozza a kellemtelenséget.

Biztonság kedvéért kérem, keresse fel a fogat eltávolító kezelőorvosát!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk