A fogorvos válaszol

Cumi mérete

V. Anna

Üdv!
1 éves a kislányom, még mindig csak a 0-3 hósoknak való cumit hajlandó használni. Mindenfélét próbáltam már, de a vigasztalhatatlan visítós hisztin nem jutottunk túl, vagy előrébb. Védőnő azt mondta deformitáshoz vezethet a nem megfelelő cumi méret.
Szeretném szakember véleményét kikérni.
Essünk túl valahogy a lelki traumán, vagy engedjem el, és majd a gyerek úgy is vált, ha idejét érzi?
(12 foga van már egyébként, most bújik épp a 4 őrlő foga.)
Napközben keveset van a szájában, altatásokhoz viszont nem tudja nélkülözni.
Segítségüket előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Ekkora korban a cuki használata, főleg ha valóban nem egész nap van a gyermek szájában, nem okoz olyan mérvű deformitásokat, óvoda közepe táján már látszódhat a fokozott cumihasználat kóros hatása (elülső nyitott harapás), ha akkor elhagyják a cumit, rendszerint még akkor is magától visszarendeződnek a dolgok. Nem a korlátlan cumihasználatra akarom buzdítani, csak megnyugtatni, hogy nagy bajt jelen helyzetben nem fog okozni! 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk