A fogorvos válaszol

Depotphorese

S. Gergely

Tisztelt Uniklinik!

Az alsó 6-os fogamat nemrég gyökérkezelték egy budapesti fogászaton, sajnos azonban az egyik gyökerét nem sikerült teljesen kitisztítani, emiatt gócos gyulladás található alatta. Az internetet kutatva találtam egy depotphorese nevű módszert, amivel a gyulladások elektrokémiai eljárás segítségével megszüntethetők. Egyetlen gondom, hogy minimális információt találni erről a módszerről, ezért nem tudom eldönteni, hogy megbízható technológiának számít-e, 1-2 fogászatot találtam, ahol ezt alkalmazzák. Mi a véleményük a módszerről? Van-e konkrét oka, amiért nincs annyira elterjedve? Segítségüket előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Az Ön által leírt eljárás egy módja a gyökércsatorna rendszer tisztításának. Általában különböző vegyszereket használunk erre, hiszen ezeknek van kiterjedt, evidenciákon alapuló vizsgálata. Személy szerint nincs tapasztalatom az eljárással kapcsolatban, de úgy gondolom, megfelelő kezekben biztos sikerre vezet ez is.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk