A fogorvos válaszol

depulpin

Tisztelt DOktor,lányom négy és fél éves,két hete fogát fájlalta,akkor szegedi fogklinikán depulpint(??) adtak neki,gyógytömés gyanánt,ezt látom a papírján.akkor azt mondták,nem lehet bent a tömés egy hétnél tovább,mi visszamentünk egy hét múlva,de azt mondták,ők nem szedik ki,maradhat még egy hétig,és menjek a körzeti fogorvoshoz.aznap,amikor mennünk kellett volna,a lányom súlyos hányás-hasmenéssel megbetegedett,a tömés így megint bent maradt,amikor hívtam őket,azt mondták,a jövő héten hétfőn(így majdnem három hét)menjünk be kivenni ezt a tömést.engem nagyon bánt,hogy nem tudok semmit arról,hogy lesz-e valami baja a gyerekemnek attól,hogy ez a tömés ilyen sokáig van a fogában?kérem válaszát,tisztelettel,Jankovics Adrienn

Válasz

Fogászati Központunkban a Depulpint csak maradófogaknál alkalmazzuk, tejfogaknál nem. Nagyon fontos ekkor is, hogy csak tökéletesen záródó ideiglenes töméssel szabad lezárni, különben a fog körüli nyálkahártyában, ínyben sérülést tud okozni. Javaslom a mihamarabbi eltávolítását az anyagnak!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk