A fogorvos válaszol

Diastéma

B. Tamás

Tisztelt Illetékes!

Az elmúlt napokban növekvő rést tapasztalok a két elülső fogam között.

1 hete még összeértek, most pedig már nem. Egyértelműen nő a hézag és szokatlan ez a változás.

A fogorvosomhoz csak 2 hét múlva kaptam időpontot, viszont szörnyen zavar, hogy esetleg akár csontvesztésről is szó lehet, ami miatt mozognak a fogaim. 27 éves vagyok, nagy figyelmet fordítok a szájhigiéniára, az ínyem rózsaszín, nem fáj, habár néhány helyen visszahúzódott az erős fogmosás miatt, amire azóta figyelek. Nincs egy hónapja, hogy fogkőleszedésen voltam, minden bölcsességfogamat évekkel ezelőtt kiszedték.

A kérdésem, hogy mennyire lehet normális az ilyen rések kialakulása? Bármilyen tanácsnak vagy megnyugtatásnak nagyon örülnék.

Köszönettel,

Tamás

Válasz

Kedves Tamás!

Javaslom, a problémával mindenképp parodontológus szakorvos keressen fel, aki a fogágy betegségeivel foglalkozik. A csont veszteségének méréséhez röntgen vagy esetleg CT felvétel készítése szükséges. Rendelőnkben dr Orbán Kristóf és dr Bartha Boldizsár kollégámat keresse bizalommal. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk