A fogorvos válaszol

Direkt héj

A. Mátyásházi

Üdvözlöm!Fél év alatt másodjára tört le a bál első fogam. Jelenleg még fel lehetett építeni, de az mondta a doktornő, hogy legközelebb korona kell már rá. Az lenne a kérdésem, hogy direkt héjjal is meg oldható a dolog? Hozzáteszem, azóta eléggé érzékeny ez a fogam. Ha megoldható direkt héjjal, azt érzékeny fogra is lehet tenni? Vagy jobb megoldás lenne tényleg a korona? Köszönöm szépen a válaszát előre is!

Válasz

Kedves Kérdező!

A direkt héj készítésének, mint minden fogpótlás készítésének megvannak a maga pontosan meghatározott szabályai. Ezeket a szabályokat rend szerint a megmaradt foganyag mennyisége, a harapási forma, illetve a fog állapota (gyökértömött vagy sem) határozza meg.

Fentiek miatt látatlanban sajnos nem tudok válaszolni a kérdésére, hiszen ehhez szájvizsgálat és röntgen felvétel szükséges.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk