A fogorvos válaszol

Dudor az ínyen

D. Dorina

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémám lenne ,hogy tavaly májusban begyulladt az egész ínyem,elmentem fogorvoshoz kaptam gyogyszert (Dalacint) ,lement a gyulladás! Utánna nem tudtuk melyik fogam okozhatta ezert többet is kifurtak! Idovel kesobb az egyik fogam felè oda nőtt egy kis göb,amit ha megnyomtam borzalmasan fajt és beton kemény volt ! Voltam röntgenen is vele ami nem mutatta hogy lenne barmi is a foggyökéren ! Ezutàn ki lett gyökérkezelve a fogam és nyitva volt hagyva 2 honapig hogy tisztuljon ,folyton jott belole a valadek és bűzös szag! Le is lapult az a kis golyoscska majdnem teljesen de egy keves mindig maradt meg az inyemen es ha hozza erek faj! 2 hete gyógytömès van benne ,holnap kell vissza mennem ès le zárjàk! De szerintem nem jo otlet lezárni mert még ott valami nincs rendben! Jobb felső fog! Hátulról a 4-ik! Nagyon fèlek hogy ki kell húzni amit nem szeretnék mert ha mosolygok latszani fog! Nagyon el vagyok keseredve lassan 1 ève kinlodok es még mindig nem teljesen jó! 19 éves lány! Válaszát köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Alapvetően sajnos már az nem volt szerencsés, hogy ezt a fogat nyitva hagyták! Megfelelően kitisztítva, gyógyszeres töméssel ellátva, és szükség esetén antibiotikum kúrával kísérve kell egy hasonló esetet ellátni. Amennyiben a fog kinyitásakor váladék ürül a gyulladásból, úgy nyitva maradhat, de legkésőbb 24 órán belül jó, ha lezárásra kerül.

Amennyiben a gyökértömés sikeres lesz, úgy a fog körüli gyulladás hosszú távon el fog tűnni, ezt majd kontroll röntgen felvételeken kell ellenőrizni.

Kiterjedt elváltozások esetén érdemes CT felvételt készíteni az érintett területről, ugyanis az elváltozás méretét és elhelyezkedését kizárólag így lehet pontosan meghatározni, ez pedig befolyásolhatja a kezelés menetét.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk