A fogorvos válaszol

dupla fogak

Tisztelt Dr.! 6 éves lányomnak még tej fogai vannak, nem esett ki még foga de már a hátsó rágófogak csontok már kibújtak és elől aminek most kéne kiesnie (metsző) mögé nőtt ki a csontfoga. Mi a teendőm és normális, hogy a tejfogak mellé már kinőtt a csontfog is? A másik lányomnak aki majdnem 4 éves neki a metszőfoga felső már úgy nőtt hogy olyan mint a rágófog iker talán? Remélem a csontfoga rendes lesz. Ön mit mond erről? :-)Köszönöm válaszát üdvözlettel: Ildikó

Válasz

Fogváltás során előfordul, hogy az előbújó maradófog mellett még jelen van a tejfog. Ha a tejfog már mozgatható, valószínűleg hamarosan kiesik. Bizonyos esetekben a tejfog gyökere nem szívódik fel, ez akadályozza a maradófog előtörését, ilyenkor a tejfog eltávolítása indokolttá válik.  Különböző traumák hatására a maradó illetve tejfogak fejlődésük során deformálódhatnak. Azt javaslom, keressenek fel egy gyermekfogászatban jártas fogorvost személyes konzultáció céljából!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk