A fogorvos válaszol

dupla fogak

Tisztelt Dr.! 6 éves lányomnak még tej fogai vannak, nem esett ki még foga de már a hátsó rágófogak csontok már kibújtak és elől aminek most kéne kiesnie (metsző) mögé nőtt ki a csontfoga. Mi a teendőm és normális, hogy a tejfogak mellé már kinőtt a csontfog is? A másik lányomnak aki majdnem 4 éves neki a metszőfoga felső már úgy nőtt hogy olyan mint a rágófog iker talán? Remélem a csontfoga rendes lesz. Ön mit mond erről? :-)Köszönöm válaszát üdvözlettel: Ildikó

Válasz

Fogváltás során előfordul, hogy az előbújó maradófog mellett még jelen van a tejfog. Ha a tejfog már mozgatható, valószínűleg hamarosan kiesik. Bizonyos esetekben a tejfog gyökere nem szívódik fel, ez akadályozza a maradófog előtörését, ilyenkor a tejfog eltávolítása indokolttá válik.  Különböző traumák hatására a maradó illetve tejfogak fejlődésük során deformálódhatnak. Azt javaslom, keressenek fel egy gyermekfogászatban jártas fogorvost személyes konzultáció céljából!

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk