A fogorvos válaszol

Duzzanat a fog alatti ínyen

Tisztelt Doktor Úr/Nő!A tömött alsó 6os fogam alatt egy duzzanat jelent meg. Immar 8 napja ott van es a merete sem csokken. Eddig nem fajt , de ma egesz nap szenvedtem vele, es valamilyen gennyes valadek es nemi ver is szivargott belole amikor kisse megnyomtam. Nem csak a duzzanat faj de a fogam is a duzzanat felett. Szuksegem lenne a tanacsara, mert olyan helyzetben vagyok, hogy meg legalabb 3 honapig nem tudok elmenni fogorvoshoz, habar tudom, hogy vegso megoldast csak ott kapnek erre a problemara. Ha megis van valami amit megtehetek, hogy enyhitsek a fajdalmon, kerem segítsen. Persze aggodom is, hogy nehogy rosszabbra forduljon a helyzet mert fogalmam sincs mi lehet ez, bar remlik mintha megsertettem volna a fogínyem azon a helyen. Bar nem hiszem, hogy ez a problema. Valaszat elore is nagyon koszonom.

Válasz

A fogak elhalását követően, vagy egyes gyökérkezelt fogak esetében előfordulhat, hogy bakteriális góc alakul ki a gyökércsúcsi csont területén, ez szerencsésebb esetekben egy sipolyjáraton a környezetébe tud ürülni, ami az ínyen(rendszerint 0.5-1 cm-rel az ínyszéltől) látható kis duzzanaton keresztül történik. Ilyenkor sokszor hosszú ideig nem lobban be a gyulladás. A gócos fogat gyökérkezelni kell, vagy a régi gyökértömést kell kicserélni, kiterjedt gyulladás esetén a fogat el kell távolítani. Sajnos nincsenek otthoni praktikák a gócos fogak kezelésére. Fontos, hogy jó szájhigiénét tartson fenn, szükség esetén nyugodtan vegyen be hagyományos fájdalomcsillapítót! Előfordulhat, hogy nem is lesz komolyabb probléma három hónapig, de ha a gyulladás belobban, akkor muszáj lesz felkeresnie egy fogorvost!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk