A fogorvos válaszol

Duzzanat a fogínyen

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!Korábban írtam, az esztétikai töméssel kezelt, bal alsó 7-es fogam érzékenységével kapcsolatban. Akkor megnyugtató választ kaptam, és aszerint történt minden, azaz, a bizonytalan érzékenység bő egy hónap múltán megszűnt.A problémám most a következő. Emellett a fog mellett, az íny ajak felőli oldalán megjelent egy kisebb dudor. A fog nem fáj, az arcom nincs megdagadva, sipolynyílás nem látszik, és genny sem szivárog, viszont, ha valami felsérti ezt a dudort, akkor vérzik. Próbáltam Chlorhexameddel öblögetni, illetve Glycoseptel kezelni, de nem múlik el. Mutattam a fogorvosomnak is, ő a fogkőre, esetleg egyéb sérülésre gondolt mint kiváltó ok, és megkért figyeljem ezt a fogat. Két hete leszedtük a fogkövet is, de a probléma azóta is fennáll.Mire gondol, a fentiek alapján mi lehet ez, és mi a megoldás?Várom mielőbbi, reményeim szerint megnyugtató válaszát.Üdvözlettel: Tímea Eszter

Válasz

Elképzelhető, ha a fog él, hogy az íny alatt úgynevezett tasak alakult ki, amely kürettálás és speciális antibiotikumot tartalmazó anyag befecskendezését követően meggyógyulhat, a tasak mélységétől függően.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk