A fogorvos válaszol

Egy hónappal foghúzás után

S. Nikoletta

Kedves Klinika!
21 éves vagyok, és egyik egy hónappal ezelőtt kihúzott fogammal kapcsolatban szeretném kikérni szakvéleményüket. Sajnos elég hosszú a történetem, a felső hátsó 6-osomat augusztusban kellett gyökérkezelni. Egy ideig jól is voltam de utána szörnyen elkezdett fájni és kiderült hogy valószínűleg a gyökérkezeles során beletört eszköz miatt begyulladt a fogam. A panaszok sajnos nem csökkentek így rezekáltak is novemberben. Egy ideig megint mindent jónak éreztem de újra elkezdett fájni így végül a fog kihúzása mellett döntöttünk. Nos ez egy hónapja történt , a foghúzás után egy hétig még fájt utána 2-3 hétig hála ég tünetmentes voltam és most egy hónappal (a varrat a napokban esett ki) a húzás után újra erősebb nyomó érzést tapasztalok a kihúzott fog helyén. A lyuk eléggé vöröses illetve fehér pontok is jelentek meg benne. A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy előfordulhat, hogy ennyi idővel a húzás után mèg érzékeny a hely és nyomó érzést tapasztalok? Esetleg lehet, hogy valami komolyabb probléma?

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy húzást követően akár egy hónappal is lehet érzékeny a beavatkozás helye. Ettől függetlenül, amennyiben panaszai vannak, mindenképpen menjen vissza egy kontrollra, hiszen pusztán leírása alapján én nem tudom megmondani Önnek, mi lehet a probléma, illetve jelen állapota megfelel-e az eltelt időszaknak.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk