A fogorvos válaszol

Egymás mellett különálló korona

M. Judit

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Pàr hónapja a jobb alsó 6os rágófogam foggyökere a korona alatt begyulladt, fogfelezést javasolt az orvos, mondván így a pótláskor kevesebb egészséges fog sérül. A fogfelezés megtörtént, arról volt szó, hogy a fél fogat gyökércsappal megerősítik és a mellette lévő fogat lecsiszolva egy kéttagú koronàval pótolják a foghiányt.
A gyökércsap beültetése megtörtént, lecsiszolták a mellette lévő teljesen egészséges fogamat és a kéttagú híd helyett 2 teljesen különálló koronát kaptam a fél fogra és a lecsiszolt jó fogamra. Amikor megkérdeztem az orvost, hogy a jó fogat miért kellett lecsiszolni és arra koronát tenni, ha nem hídat készítettek, az volt a válasz hogy azért, mert a fél fogra tett koronát tartania kell a mellette lévő fogkoronának ami célnak a saját fog nem felelt volna meg. (Pedig nincs és nem is volt a fogaim közt rés.)
Mi erről a véleménye? Létezik hogy ezért lecsiszoljanak egy egészséges fogat, és rátesznek egy koronàt, hogy tartsa a mellette lévő koronàt úgy, hogy az nem hídként funkcionàl? A 2 korona közé fogselyemmel be tudok nyúlni ès külön ragasztották be tehát biztosan nem híd, pedig a kezelési terv egyeztetésekor hídról volt szó, nem különálló koronákról. Nem lett volna elég 1 korona a fél fogra?
Köszönöm megtisztelő vàlaszukat!

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Ilyen esetben klinikánk protokollja szerint áthidaljuk a hiányt és egy 2 tagú hidat készítünk. Köszönöm válaszunk elfogadását!
Üdvözlettel: Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk