A fogorvos válaszol

Éjszakai fogcsikorgatás

Jó napot kívánok,
Kérdésem a következő lenne: fiam lassan 7 éves, éjszaka nagyon erősen csikorogtatja a fogait, annyira, hogy a másik szobában is lehet hallani. Külföldön élünk, így tanácsot szeretnék kérni, hogy mit lehet tenni ellene? Hogy lehet segíteni ezen a problémán?
Előre is köszönöm a válaszukat!

Válasz

Kedves Anyuka!

Mindenképpen fel kell keresni egy gyermek fogszakorvos/fogszabályozó szakorvos kollégát a problémával. Ilyenkor adott esetben adhatnak egy úgynevezett trainert, ami kb. olyan mint a felnőttek éjszakai harapásemelő sínje, funkció tekintetében.

Emellett javasolható gyermek pszichológus felkeresése, ugyanis a csikorgatásnak nem csak funkcionális oka lehet, szorongás is kiválthatja.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk