A fogorvos válaszol

Elengedte a ragasztó a fogcsonkot

H. Győrfi Franciska

Tisztelt Doktor nő/Doktor úr!

Az lenne a kérdésem,hogy egy 8 tagú híd van a felső részen.Bal 5-östől jobb 3-asig.A jobb 5-ös alatt van csonk,aztán 3 híd,a jobb 1,bal 1 és 2 alatt csonk,a bal 3 híd.A bal 2-est elengedte a ragasztó és egy picit lejebb is jött a koronahíd azon a részen,kérdésem az lenne,hogy azt vissza lehet-e ragasztani,úgy hogy nem kell levenni,hajolásnál,köhögésnél,evésnél picit érzékeny a csonk.Előre is köszönöm a válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

Amennyiben a többi csonkot még jól tartja a ragasztó, úgy nem biztos, hogy sérülésmentesen eltávolítható a pótlás.

Így viszont nem maradhat, hiszen azon a fogon, ahol nem zár jól a híd, egyrészt érzékeny lesz a foga, másrészt hosszú távon tönkremegy, szuvas lesz a csonk.

Mindenképpen keresse fel kezelőorvosát!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk