A fogorvos válaszol

elrontott gyökérkezelés

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!Én még tavaly átestem egy gyökérkezelésen, de miután a fogorvos végzett, rá egy hétre elkezdett fájni ugyanaz a fogam, főként evésnél, lefekvéskor. Nem értettem hogy lehetséges ez. Elmentem a helyi fogorvosunkhoz, akihez kiskorom óta járok, csak mikor ezzel a fogammal elkezdődött a probléma, ő nem volt elérhető, így ott kerestem másik fogorvost, ahol helyileg tanulok. Az lakóhelyi fogorvosom mikor megröntgenezte (2x) észrevette, hogy nem lett rendesen gyökértelenítve a fogam, így újra felnyitotta. Miután az első kezelésen túl voltam, iszonyatos fájdalmaim lettek, nem bírtam aludni, enni, és folyamatosan Aspirint vettem be a kibírhatatlan fájdalomra. Enyhén bedagadt az arcom és gyulladtnak láttam a fogínyem is. Így mikor legközelebb mentem, mondtam is, hogy aspirinnel boldogultam csak. De folytatta a kezelést. Másnap már sírtam a fájdalomtól,beszélni is fáj. Vissza mentem hozzá. Felírt Dalacin C 300mg tablettát, amit 3×1 és 8 óránként kell szednem, de a fogam nem nézte meg, ezt csak a panaszaim alapján írta fel. Viszont a fájdalmam nem múlik, így Voltaren Dolo-t és Aspirint is szedek, mivel aludni nem tudok ezek nélkül, sőt ha kimegy a hatásuk, azonnal felkelek a fájdalomra. Még mindig kicsit fel van dagadva az arcom, és már olyan mintha gennyezne az a rész. Kérdésem az lenne, hogy mit javasol mit tegyek fájdalom ellen, és a gyorsabb gyógyulás érdekében? Eddig jegeltem, kamilla teázok, Phlogosollal öblögetek, és evés után gyengéden mosom. Annyit szeretnék még hozzátenni, hogy a Dalacin betegtájékoztatóján napi 4 szemet ír 6 óránként. Esetleg válthatok én is a 6 óránkénti szedésére, így 1 nap (8 óránkénti szedés) után, vagy maradjak ennél a 8 óránkéntinél? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Betti (22)

Válasz

A Dalacin napi adagja valóban 4*1, avaslom, ilyen dózisban szedje tovább a gyógyszert. Jegelni az ilyen gyulladásokat nem szabad, ha avalamit, inkább melegíteni, hogy tud, úgymond beolvadjon, ekkor le lehet vezetni a gennyes váladékot.

Felmerül a kédés, hogy lehet-e a fogát megfelelően gyökérkezelni, nincs-e olyan görbület a gyökérben, szűkület a csatornában, ami nem teszi lehetővé a megfelelő gyökérkezelést. Javaslom, a csatornák áttisztítására keresse fel kezelőorvosát, az antibiotikumot szedje tovább 4*1 dózisban. Egy nap nem elegendő, hogy az antibiotikum kifejtse hatását. Ha a gyulladás beolvad, meg kell nyitni a tályogot, ezzel panaszai jelentősen csökkenni fognak! Azonban ha nem javul, általános állapota romlik, felmerül a fog eltávolításának szükségessége!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk