A fogorvos válaszol

Első nagy őrlőfog húzás után fájdalom és látszik keresztben az állkapocs csont létezik ez?

S. Sándor

Tisztelt uniklinik.hu!
Ezen a héten hétfőn kihúzták alul az első nagy őrlőfogamat. Sajnos a vérdugó valószínűleg kiesett kedden este vagy szerdán. A következő a problémám. Sajnos csütörtök óta fáj a kihúzott fog körüli terület tegnapi nap meg már a fél állkapcsom is fájt. Péntek óta kettesével szedem a flektort és az algopirint 6 órás időközönként. A mai napig péntek óta már beszedtem 14 csomag flektort és egy levél algopirint. Jelenleg nem annyira vészes a fájdalom. Szóval igazándiból nem nagyon látok változást. Valamennyire összehúzódott az ín a kihúzott fog körül de keresztben még mindig látom az állkapocs csontomat középen. Ez normális, hogy ilyen lassan gyógyul és hogy fáj. Mellékelek az alábbi képen egy linket a kihúzott fog helyéről. Én azt látom, hogy a foggyökér közti csontszövet az. Húzták már ki több fogamat de ez az első az életem során amitől ennyire szenvedek.

https://ibb.co/Q64KQbY
https://ibb.co/SBr14nM

Ma már langyos jódozott tengeri sós vízzel is öblögettem majd szépen kifolyattam a számból. Amitől picit jobb lett meg gondolom már a sok flektor is kiütötte a fájdalomközpontom. Mit javasolnak mit tegyek?

Válasz

Tisztelt Kérdező!

A fényképet nem sikerült megnyitnom, de a leírás alapján úgy tűnik, fogmedergyulladása (alveolitis) van. Ez nem egy genny képződésével járó folyamat, pusztán azt jelenti, hogy a véralvadék távozott a foghúzás helyéről és a csont direkt a külvilággal érintkezik, ezzel elég kellemetlen fájdalmat okozva. Keresse fel kezelőorvosát, a sebet esettől függően vagy ismét kitisztítani szoktuk, hogy ismét véralvadékkal teljen meg, vagy gyógyszeres gézcsíkkal kezeljük néhány napig. 

Üdvözlettel

Dr Péntek-Gilicze Alexandra

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk