A fogorvos válaszol

enyhén mozgó fogra híd

C. Csilla

Üdvözlöm!

Szeretném megkérdezni, hogy a bal hátsó hetes őrlőfogam gyökérkezelés után ( jelenleg fáj, érzékeny), megmenthető-e híddal.
Az enyhe mozgása miatt van bennem kétség, a híd megtartja -e esetleg , ha igen kb. mennyi ideig.
Nem szeretném kihúzatni, illetve implantátumot tetetni.
Másik kérdésem, körhíd készítésénél preventív okból az ép fog gyökérkezelését is elvégzik? Az orvosom azt mondta, két egészséges metszőfognál is gyökérkezel.

Köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

Kérdésének első felére sajnos nem tudok válaszolni, ehhez szájvizsgálatra és röntgenre felvételre lenne szükség.

Teljesen ép fog gyökérkezelését preventíve nem szoktuk elkészíteni. Kizárólag akkor szükséges az említett beavatkozás, ha a fogban pl. nagyon mély tömés/szuvasodás van, el van halva az idegszövet, illetve ha a körhíd miatt úgynevezett tengely korrekciót végeznek. Ez azt jelenti, hogy a csiszoláskor olyan területet is el kell venni a koronai részből, ami miatt érintetté válik a fog élő része.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk