A fogorvos válaszol

Érdeklődés

.

Tisztelt Hölgyem,
Olyan panaszom van, hogy okt30.an gyökérkezelték a bal 5os fogam, Nyitva hagyta, majd nov2-an ideiglenes tomessel lezarta. 1het eltelt es most elkezdett iszonyuan fajni (luktet, raharapasra iszonyu fajdalom, ejszaka nem tudok aludni) felhivtam az orvost, 1het antibiotikum kurat irt elo, azt mondta ha kiszedi es ismet betomi ugyan igy fog fajni. 2napja szedem de egyszeruen nem mulik a fajdalom, iszonyu mar.
Ez normalis eset? Illetve a gyokerkezelt foggal szemben levo inyemen valami csomo lett, illetve az inyemet is ugy erzem mintha vízhólyagos lenne Ön szerint megjavul ez a fog vagy huzas lesz a vege? Ugyertem kilehet egy ilyenbol labalni… mert mar ketsegbe vagyok esve hogy 2hete szenvedek vele…:(

Válasz

Kedves Bettina!

Mindenképp javasolt lenne a fog megnyitása, áttisztítása, viszont nem javaslom, hogy utána nyitva legyen hagyva, mert akkor a szájüreg felől folyamatosan fertőződik a gyökércsatorna. Ha továbbra is panaszai vannak, javaslom keressen fel gyökérkezelés specialistát (endodontus fogorvos) a további ellátás céljából. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk