A fogorvos válaszol

Érdeklődés

F. Marci

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy a DentaPic Sonic termék mennyire jó fogkő eltávolítására házilag?
Érdemes megvenni ezt a terméket?

Válasz

Kedves Kérdező!

Véleményem szerint kifejezetten veszélyesek ezek a „csináld magad” otthoni termékek. Számos okot tudnék mondani, hogy miért NE használjunk ilyen termékeket otthon.

A fogkő eltávolításának technikáját nem véletlenül tanuljuk egyetemen, illetve a dentalhigiénés kolléganők egy két éves képzés keretében.

A nem megfelelően végzett beavatkozással akár olyan sérülést is okozhat magának, ami súlyos, visszafordíthatatlan károkat okoz vagy a fogzománcban, vagy pedig a fogágyban. Továbbá abba az illúzióba ringatja a használóját, hogy a fogai tökéletesen tiszták. Önmagának, a megfelelő képzettség nélkül nem fogja tudni elvégezni a beavatkozást. Biztos vagyok benne, hogy a lényegi részeken nagy mennyiségű fogkövet hagyva hátra.

Kérem, ne használjon ehhez hasonló terméket! Évente egy alkalommal szoktuk javasolni a fogak tisztítását, amennyiben van, a fogkövek (íny alatti és íny feletti) eltávolítását. Ehhez kapcsolódva évente egy panoráma röntgen készítése, és egy kontroll vizsgálat szükséges.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk