A fogorvos válaszol

Erős garatreflex

Tisztelt Klinika!
Tanácsot szeretnék kérni!
A problémám a következő:erős a garatreflexem emiatt öklendezek/hányingerem lesz már akkor amikor még a fogakat nézi az orvos így elsem kezdi a kezelést.Sokszor sívja jövök el mert jópar orvos kiabál rám hogy öklendezek.Tudna esetleg gyógyszert ajánlani rá?Hogy a tömést bírjam ki,később pedig a fogszabi felrakást.
Amiket próbáltam de nem vált be:nyitott ablam,ettem nem ettem,zene.
Köszönöm szépen ha válaszol!

Válasz

Kedves Kérdező!

Hasonló eseteknél az alábbiak javasolhatók:

Az anamnézise tükrében (van-e valamilyen betegsége, szed-e egyógyszert rendszeresen stb.) javasolható nyugtató, illetve hányáscsillapító szedése, természetesen csak a kezelőorvossal való konzultációt követően, és annak javaslatára.

Továbbá érdemes lehet felkeresni egy pszichológust is, sok esetben igen lényeges változást tudnak elérni. Sokszor a rossz tapasztalatok, a kezelésről való félelem erősíti fel a meglévő, kicsit erősebb garatreflexet, amit bizonyos stresszoldó technikákkal szépen lehet csillapítani.

Legvégső esetben szoktuk javasolni még az altatásban végzett kezelést. Ilyenkor 1 vagy 2 alkalom alatt elkészül minden szükséges beavatkozás.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk