A fogorvos válaszol

érzékeny fog

.

Üdvözlöm!

November óta érzékeny a bal felső 2-es fogam. A napokban pedig már mellette a 1-es is, és van hogy étkezés után lángol az egész ínyem, és a rágás olyan mintha nem is az én fogaim lennének, mintha kövekkel rágnék. Ezt a nehéz rágást az összes fogamnál érzem. Lehetsgés hogy mindenezek annak követekezménye, hogy azt vettem észre, szorítom a fogaimat? Nappal már figyelek, de éjjel lehet hogy továbbra is szorítom és attól fájnak az első fogaim és az ínyem?
Köszönöm
Szilvia

Válasz

Kedves Szilvia!

Többek között az Ön által említett éjszakai szorítás, csikorgatás következménye is lehet a leírt panasz. Természetesen ennek pontos eldöntésére egy szájvizsgálat, és röntgenek szükségesek.

Célszerű minél előbb felkeresni egy szakembert. Amennyiben a szorításnak tudható be a furcsa érzés, úgy azt valószínűleg egy éjszakai harapásemelő sín meg fogja oldani.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk