A fogorvos válaszol

Érzékeny fog az új korona alatt

Tisztelt Doktor Úr/ Nő!Az alábbiakban kérném szíves tanácsát.A frontfogaimra felül korona került,4db lett lecsiszolva vállas módszerrel egymás mellett.A korona elkészült, azonban nem simul belül az új korona a fognyakhoz,minden étkezést és italfogyasztást érzek rendesen, igazából csak langyos ételt és italt tudok fogyasztani és felül az összes fogam érzékeny lett,mióta fent van a korona.A hibát ki is tapintottam belülről,egyik oldalt 1mm, másik oldalt fél mm hiányzik a koronából, hogy a fognyakhoz simuljon.Mivel nem zár jól, így mivel az ételmaradék is belemegy, finoman szólva a leheletem sem éppen komfortos…elmondtam a tapasztalt problémáimat az orvosomnak és azt mondta,hogy ma már nem úgy csiszoljuk a fogakat mint régen s nem nyomjuk fel a koronával a fogínyt, mert az gyulladást okoz.Ezt értem, de szerintem akár milyen csiszolási technikát választunk,én úgy gondolom,hogy a koronának mindenképp zárnia kell.Mit tegyek Ön szerint, azt tanácsolta az orvos, hogy használjak sensodyne pronamel fogkrémet és majd elmúlik az érzékenység…Szerintem ezt a problémát nem fogja megoldani a fogkrém,már 1 hónapja használom, ettől a rés még ott marad,(nem fog lenőni a fogíny,)ha minimális is…de arra elég,hogy hidegre-melegre s különböző ízekre érzékeny legyen, s hogy a korona alatt rohadjanak a fogaim és büdös maradjon a leheletem.Mit tehetek Ön szerint, valóban az új csiszolási mód miatt van a pici rés és nem kell zárnia, s elmúlik az érzékenység? Vagy csak a fogérzékenységi tünetek múlnak el 3-4 hónap múlva…a bűzös lehelet marad és alatta romlani fognak a fogaim?Garanciával élhetek és meddig?Vagy én nem élhetek e joggal csak az orvosom ajánlhatja fel, ha úgy látja?Várom szíves válaszát, köszönettel: Mara

Válasz

A vállas csonkelőkészítést követően a beragasztott koronáknak résképződés nélkül kell zárniuk, attól függetlenül, hogy a váll az ínyszél alatt, vagy felett húzódik. A garanciával kapcsolatos kérdésére sajnos nem áll módunkban válaszolni, minden rendelőben az ott megszabott garanciális feltételek az érvényesek!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk