A fogorvos válaszol

Érzékeny fog az új korona alatt

Tisztelt Doktor Úr/ Nő!Az alábbiakban kérném szíves tanácsát.A frontfogaimra felül korona került,4db lett lecsiszolva vállas módszerrel egymás mellett.A korona elkészült, azonban nem simul belül az új korona a fognyakhoz,minden étkezést és italfogyasztást érzek rendesen, igazából csak langyos ételt és italt tudok fogyasztani és felül az összes fogam érzékeny lett,mióta fent van a korona.A hibát ki is tapintottam belülről,egyik oldalt 1mm, másik oldalt fél mm hiányzik a koronából, hogy a fognyakhoz simuljon.Mivel nem zár jól, így mivel az ételmaradék is belemegy, finoman szólva a leheletem sem éppen komfortos…elmondtam a tapasztalt problémáimat az orvosomnak és azt mondta,hogy ma már nem úgy csiszoljuk a fogakat mint régen s nem nyomjuk fel a koronával a fogínyt, mert az gyulladást okoz.Ezt értem, de szerintem akár milyen csiszolási technikát választunk,én úgy gondolom,hogy a koronának mindenképp zárnia kell.Mit tegyek Ön szerint, azt tanácsolta az orvos, hogy használjak sensodyne pronamel fogkrémet és majd elmúlik az érzékenység…Szerintem ezt a problémát nem fogja megoldani a fogkrém,már 1 hónapja használom, ettől a rés még ott marad,(nem fog lenőni a fogíny,)ha minimális is…de arra elég,hogy hidegre-melegre s különböző ízekre érzékeny legyen, s hogy a korona alatt rohadjanak a fogaim és büdös maradjon a leheletem.Mit tehetek Ön szerint, valóban az új csiszolási mód miatt van a pici rés és nem kell zárnia, s elmúlik az érzékenység? Vagy csak a fogérzékenységi tünetek múlnak el 3-4 hónap múlva…a bűzös lehelet marad és alatta romlani fognak a fogaim?Garanciával élhetek és meddig?Vagy én nem élhetek e joggal csak az orvosom ajánlhatja fel, ha úgy látja?Várom szíves válaszát, köszönettel: Mara

Válasz

A vállas csonkelőkészítést követően a beragasztott koronáknak résképződés nélkül kell zárniuk, attól függetlenül, hogy a váll az ínyszél alatt, vagy felett húzódik. A garanciával kapcsolatos kérdésére sajnos nem áll módunkban válaszolni, minden rendelőben az ott megszabott garanciális feltételek az érvényesek!

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk