A fogorvos válaszol

Érzékeny fog tömés után

.

Tisztelt Doktornő/Úr!Ezen a héten hétfőn jártam fogorvosnál, aki 2 fogamat is betömte. A két fog egymás mellett helyezkedik el és a tömésnél egy „gyűrű” segítségével szeparálta el a fogam. Az elején a doktor mindenképpen gyökér kezelni akarta mind a két fogamat, de én megkértem, hogy ha lehet, akkor próbálkozzunk először simán töméssel(a panoráma röntgenen fedésbe volt az a két fog ezért nem volt egyértelmű a probléma nagysága). Fúrásnál a doktor azt mondta, hogy kisebb a probléma mint amire ő számított így mind a ketten bizakodva álltunk hozzá. A fúrás után viszonylag sokat vérzett, ezért kicsit vártunk a töméssel. Mire elkezdte a tömést csinálni a fájdalom csillapító már nem hatott annyira, így én többször is megmozdítottam a fejemet. Az egyik fogam tökéletes, nincs vele problémám, a másik hidegre, melegre kissé érzékeny, illetve akkor is ha a belső oldalról megszívom a nyelvemmel, de ez sem minden esetben (főleg hideg vagy meleg étel/ital fogyasztása után). Az evésnél sincs vele problémám. Az érdekessége a problémának, hogy amikor szívásra oldalt fáj, akkor a fogam kocogtatásra nem érzékeny, amikor szívásra nem fáj, akkor kocogtatásra kissé érzékeny, de evésnél még így sem okoz problémát. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges, hogy a vérzés miatt még egy kisebb mértékű gyulladás van a tömés alatt, ami idővel elmúlik, vagy esetleg a töméssel lehet valami probléma, mivel többször rántottam el a fejemet tömés közben? Érdemes valamilyen gyulladáscsökkentő gyógyszert szednem egy két napig és megnézni hogy múlik e ez a kellemetlen érzés? Ha igen, akkor milyen gyógyszert tud nekem ajánlani? Ha lehet elkerülném a gyökérkezelést, amíg csak lehet, főleg azért is mert a másik fogammal nincsen semmi problémám, holott először azt is gyökér kezelni szerette volna a doktor. Még hozzátenném, hogy éppen egy megfázás „végén” járok, lehet hogy ez is hatással van a problémára. Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

A tömés készítését követően a türelmi idő 4- 6 hét. Ha ezen idő alatt fokozatosan acsökken az érzékenység, akkor vnincs teendő a foggal. Viszont a mély üreg miatt 6 havonta érdemes ellenőrízni, hogy él- e még a fog!

Gyulladáscsökkentő szedése jeleneg nem indokolt!

 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk