A fogorvos válaszol

érzékeny fogak

.

T.Doktornő/ÚrEgy hete érzékennyé váltak a fogaim(föleg hidegre és az édes ízekre). Voltam fogorvosnál aki megállapította hogy az íny mellett érzékenyek a fogaim valószínű a túl erős fogmosás miatt,a tömések rendben vannak. Ecsetelte 3 napig és a sensodyne rapid fogkrém használatát javasolta.Kérdeztem hogy normális e hogy fáj a fogam(nem folyamatossan,változó intezítással,ráharapásra nem fáj,kocogtatásra sem) azt mondta hogy normális mivel még nem gyógyult az ínyem.A fogaimban kb.8 hónapja cserélték ki a töméseket esztétikai fehér tömésre. Kérdésem mi okozhatja a fájdalmat,lehet e érzékenyebb a fehér töméses fog,mennyi idő után javulnia a sensodyne fogkrémtől az érzékenységnek.Mennyi ideig kell várni a javulásra?Mikor érdemes visszamenni a fogorvoshoz?Köszönöm válaszát!

Válasz

“Frissen” tömött fogak leginkább akkor szoktak érzékennyé válni, ha a tömés alja megközelíti a fogbélkamrát. A kikopott fognyak szintén okozhat érzékenységet, a panaszokatt intenzitásuktól függően speciális fogkrémmel lehet enyhíteni. Azt gondolom, hogy mivel egyszerre jelentkezett több fogánál is az érzékenység, inkább a fognyaki kopás állhat a tünetek háttérben, bár ezt láttatlanban nem lehet megmondani. Ha 3-4 hetes sensodyne fogkrém használat után sem tapasztal jelentős javulást, akkor azt javaslom, keresse fel ismételten fogorvosát!

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk