A fogorvos válaszol

érzékeny fogak

.

T.Doktornő/ÚrEgy hete érzékennyé váltak a fogaim(föleg hidegre és az édes ízekre). Voltam fogorvosnál aki megállapította hogy az íny mellett érzékenyek a fogaim valószínű a túl erős fogmosás miatt,a tömések rendben vannak. Ecsetelte 3 napig és a sensodyne rapid fogkrém használatát javasolta.Kérdeztem hogy normális e hogy fáj a fogam(nem folyamatossan,változó intezítással,ráharapásra nem fáj,kocogtatásra sem) azt mondta hogy normális mivel még nem gyógyult az ínyem.A fogaimban kb.8 hónapja cserélték ki a töméseket esztétikai fehér tömésre. Kérdésem mi okozhatja a fájdalmat,lehet e érzékenyebb a fehér töméses fog,mennyi idő után javulnia a sensodyne fogkrémtől az érzékenységnek.Mennyi ideig kell várni a javulásra?Mikor érdemes visszamenni a fogorvoshoz?Köszönöm válaszát!

Válasz

„Frissen” tömött fogak leginkább akkor szoktak érzékennyé válni, ha a tömés alja megközelíti a fogbélkamrát. A kikopott fognyak szintén okozhat érzékenységet, a panaszokatt intenzitásuktól függően speciális fogkrémmel lehet enyhíteni. Azt gondolom, hogy mivel egyszerre jelentkezett több fogánál is az érzékenység, inkább a fognyaki kopás állhat a tünetek háttérben, bár ezt láttatlanban nem lehet megmondani. Ha 3-4 hetes sensodyne fogkrém használat után sem tapasztal jelentős javulást, akkor azt javaslom, keresse fel ismételten fogorvosát!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk