A fogorvos válaszol

Érzékeny Tömött Fog!!

N. ROBERT

Jó napot Kivanok ! Robert vagyok 40 éves . Egy hónappal ezelőtt vettem észre , hogy egy tömött fogambol , kiesett a tömes egy darabja. A fogorvos be tömte a fogamat . A tomes után a fogam főként ragasra érzékeny lett és fajt . Hidegre is érzékeny , de csak a nagyon hidegre, pl
Jégkrém . Visszamentem a fogorvoshoz két hét elteltével , csiszolt a tomesbol , mert lehet magas volt . El
Telt újabb két hét, de a fogam meg mindig érzékeny ragasnal ugyan úgy . Mit javasolnak , mi lenne a következő lépés ?? Köszönöm válaszukat előre is !

Válasz

Kedves Róbert!

Esztétikus tömések készítését követően előfordulhat hőérzékenység, valamint ráharapási érzékenység. Ha a ráharapási érzékenység szimpla összeharapásnál jelentkezik, akkor a tömés magasságát korrigálni kell. Ha a panasz akkor jelentkezik, amikor valami keményebb ételre (pl magvak) harap, akkor ez a panasz néhány hét alatt meg szokott szűnni, ritkán 2-3 hónapig is eltarthat. Ha panaszai fennállnak, kérem keresse fel a tömést végző kezelőorvosát kontroll céljából. Ritkán szükség lehet a tömés cseréjére vagy a rágófelszín barázdáinak korrigálására. Extrém fájdalom esetén felmerülhet a fog gyökérkezelésének szükségessége, de ez alaposan megfontolandó, csak valóban indokolt esetben javasolt. 

Üdvözlettel

Dr Péntek-Gilicze Alexandra

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk