A fogorvos válaszol

érzéstelenítés mellékhatása

Tisztelt Doktornő!5 napja voltam fogorvosnál, úgy volt, hogy kihúzza/műti a bölcsességfogamat. (Semmi gond nincs vele, csupán azért akarok megszabadulni tőle, hogy a későbbiekben se legyen, illetve, hogy ne tolja előre a fogsoromat.)Amikor azonban a fogorvos beadta az érzéstelenítőt, elkezdett vérezni (nem nagyon, de látni lehetett a vért az injekcióban), majd pillanatokon belül bedagadt az arcom. Erre a fogorvos mondta, hogy így nem húzza ki a fogamat. Kérdeztem, miért dagadt be az arcom, azt mondta, valamilyen érrendellenességem lehet. Még duzzadt, most jegelem. 2 hét múlva megyek vissza, és akkor újra megpróbálkozik a foghúzással. Nekem viszont kétségeim vannak… ha egyszer bedagadt, akkor valószínűleg most is be fog. Hiszen az érrendellenességem továbbra is megvan. Ön szerint mi a teendő? Illetve a jegelésen kívül mit tudnék tenni, hogy hamarabb leapadjon az arcom?

Válasz

Az érzéstelenítő beadásakor vissza kell szívni a fecskendőt, s ha vér található benne, azaz a tűvel egy ér el lett találva, akkor abba kell hagyni az érzéstelenítő beadását. Új fecskendőt kell elővenni ésígy beadni az érzéstelenítő anyagot. Ezen szabály betartásával az esetek döntő többségében elkerülhetőek az érzéstelenítés mellékhatásai.

A duzzanat felszívódását a soft- lézer kezelés gyorsítja.

Mielőbbi gyógyulást!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk