A fogorvos válaszol

Esténkénti fogfájás

Kedves Doktor nő!Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Csütörtökön azt hiszem mindenképpen fel kellene keresnem a fogorvosom. A felső fogsoromon bal oldalt hátulról indulva előre 4 db tömött fogam van…..az egyikben egy hónapig volt gyógyszeres tömés majd olyan 2 hete esztétikus tömés került bele…azóta azzal nincs gond..ami mellette van az is be lett tömve fehér töméssel..és a két utolsó fogba bal oldalt a felső fogsoron amalgán tömés került…a kettő között az egyik fognál éles hasító fájdalom jelentkezett és már szuvasodott a felszíne és az oldala…A Doktor úr betömte ezeket a fogakat….ez 4 nappal ezelőtt történt…érzékenynek érzem amit napközben is érzek..de ez gondolom természetes tömés után..ami viszont Engem zavar az az lenne…hogy az arcomon bal oldalt nyomásra még mindig érzem a fájdalmat…arra is gondolok hogy talán még az érzéstelenítő helye…de annak már el kellett volna hogy múljon…a másik problémám,hogy esténként olyan 3 napja mikor lefekszem aludni…éles feszült fájdalmat érzek a két amalgánnal tömött fogban..igazából nem tudom eldönteni,hogy melyik fáj a kettő közül……de ez a fájdalom olyan,hogy kihatol hátulról indulva előre a frontfogakhoz is…és ez a fájdalom olyan 1-2 óráig is kitart megállás nélkül…lüktet, hasít….nekem volt már tömött fogam…de nem éreztem ehhez hasonlót…….soha!Ön szerint ez elfog múlni?Természetes esténként ez az éles hasító fájdalom…..?Vagy valami gond lehet?További szép napot Önnek!Beni

Válasz

Az esténként jelenzkező, vízszintes testhelyzetben fokozódó lüketető fájdalom a fogat ellátó ideg gyulladására utal. Az, hogy még nem fáj egész nap, az a gyulladás kezdeti állapotával indokolható. Ezért arra kérem, keresse fel kezelőorvosát  a megbeszélt terminus előtt.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk