A fogorvos válaszol

esztétikai fogászat fogszabályozás nélkül

S. Zsuzsanna

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr,

Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy milyen lehetőségem van elferdült metszőfogak korrigálására, ha nem vehetek igénybe fogszabályozást?
Egyszer már volt állandó készülékem 10 évvel ezelőtt, és nagyon elégedett voltam a végeredménnyel, de 4-5 éve elkezdtek fokozatosan visszaferdülni a metszőfogaim (nem teljesen álltak vissza az eredeti állapotba, de már nem is olyan szépek, mint amik önbizalmat adhatnának), és emiatt belekezdtem volna egy második fogszabályozásba. Viszont, kiderült, hogy mind a 4 metszőfogamnál felszívódtak a gyökércsúcsok (nem tudom pontosan, milyen mértékben), és emiatt nem lehet mozgatni a fogakat. Ilyenről egyébként nem hallottam az első fogszabályozásom idején, hogy ilyen előfordulhat.
Nyilván a leleteim alapján lehetne pontosat mondani, de csak azt szeretném kideríteni, hogy érdemes-e még foglalkoznom a fogaim korrigálásával, vagy hagyjam az egészet, mert nem érdemes. Viszont, ha mégis érdemes, akkor milyen irányba indulhatok el?

Köszönöm szépen a válaszukat előre is.

Üdvözlettel,
Zs.

Válasz

Kedves Zs.!

Pontos válaszhoz mindenképpen egy szájvizsgálatra, és röntgenekre lenne szükség.

A korrigálás mértékétől függően sok módszer számításba jöhet. Egyrészt esetleg lehetséges a fogszabályozás még egyszer, amennyiben nem, úgy protetikailag is több féle módszer lehetséges. Ez nagyban függ a fogak állásától, elhelyezkedésétől, a harapási formától, tömöttek-e már a fogak stb…

Személyes konzultációs időpontért keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk