A fogorvos válaszol

Ételmaradék

.

Tisztelt Doktornő/Úr!

3. napja hogy kihúzták az egyik alsó rágófogam. A seb szépen gyógyul. Azonban ma darált húsos ételt ettem, és belement egy kis ételmaradék, ami nem jön ki óvatos öblögetésre. Kilöki magától az íny, ahogy húzódik össze, vagy okozhat gondot?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Okozhat a sebben természetesen gyulladást, így a seb környékének óvatos tisztítása elengedhetetlen, bár az öblögetés az első 3-4 napban szigorúan tilos. A húzás után, a fog helyén keletkező lyukat először vér tölti ki, ami megalvad, és hónapok alatt majd ebből lesz az új csont. Amennyiben ezt a sebből kiöblíti, úgy másodlagosan fog gyógyulni a seb, ami rend szerint nagy fájdalommal is jár.

Kontroll céljából kérem keresse fel kezelőorvosát!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk