A fogorvos válaszol

Ez mi lehet?

S. Letícia

Szép napot! Letícia vagyok. Egy olyan problémára lennék kíváncsi, mely már elég régóta jelen van a számban.
Az egész a bölcsességfog műtétem után jelentkezett. A jobb oldali felső és alsó bölcsesség fogaim egyszerre lettek eltávolítva, felépülésem fájdalom mentesen zajlott. Ám rá 2 hétre körülbelül, a bölcsességfogaim előtt lévő fogaim (már akkor több mint 1 éve tömve voltak, ugyan is mind a kettő letört egy étkezési baleset miatt) alatt, meg jelent egy kemény duzzanat. Konkrétan az állkapcsomon. Először betudtam annak, hogy biztosan csak a műtét utáni gyógyulás maradék duzzanata. Nem fájt, csak ha megnyomtam, nyomásra olyan érzésem volt, mintha kitolná az egyik tömött fogamat a helyéről. Ijesztő volt, ezért fogorvoshoz fordultam. A Dr. Nem látott elváltozást, nem fájt a fog, de még érzékeny sem volt. Így haza küldött.. (az érezhető dudort nem érezte ). A fogorvos látogatása után, sajnos megtörtént a baj..meg jelent egy pici.. „kinövés” a fog ínyemen, közvetlen a tömött fogam mellet. Jelezném, a fogam még ekkor sem fájt. A duzzanat észlelésekor, vissza mentem volna a Dr.-hoz de covid beteg lettem, így ez elmaradt. Ám miután ki gyonyultam, a kinövés is eltűnt. Viszont most már, nagyobb és keményebb a duzzanat az állkapcsomon. Nyelvemmel érzem a fogam és a „pofim” közti mederben, hogy „törne fel”.. Fogorvosom, tömést cserélne, ugyan is az sérült..
Még mindig nem fáj, csak kellemetlen, mert picit zsibbasztaná az arcom azon részét, illetve ha ásítok feszülő fájdalmam van, de ezeken kívül nincsen problémám.. Mi lehet? Gyulladás?Nagy a baj? Fogorvoshoz, sajnos később tudok csak majd eljutni. Addig is próbálok valami köztes megoldást erre a duzzanatra..
Köszönöm előre is hasznos válaszukat!
Tisztelttel : Letícia

Válasz

Kedves Letícia!

A leírtak alapján mindenképpen szükség lenne egy szájvizsgálatra és röntgen felvételekre. 

Előfordulhat, hogy elhalt a foga, és ez okozza a duttanatot. Ebben az esetben gyökérkezelés válik szükségessé.

Otthoni praktikákkal ezen nem tud segíteni, kérem keresse fel kezelőorvosát.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk