A fogorvos válaszol

Ez normális e?

N. Natalia

Jó estét. 28 éves vagyok. Bal szemfogam még tejfog es volt rajta egy lyuk (nem fájt) elmentem hogy betömje a dokim, be is tömte. Rá 2 napra erős fajdalom lett,vissza mentem, a töméssel semmi gond sem volt, de idegölözni kezdte injekciót is adott mert fájt, tett bele gyógyszert és utanna ahogy haza ertem borzasztoan fajt, rá 2 napra ujra tett bele orvossagot es tovabbra is fáj,3 nap mulva kell vissza mennem.
Az a kérdésem hogy ez normális e hogy fáj ilyenkor?

Válasz

Kedves Kérdező!

Röntgen felvétel nélkül erre elég nehéz válaszolni, mivel egy tejfogról van szó. Alapvetően nagy fájdalomnak nem szabad lennie, ha már megnyitották a csatornát, kisebb panaszok lehetnek persze. Tejfog esetében azonban elég sok minden előfordulhat, pl.: a gyökere a fognak felszívódóban, gyulladás alakult ki körülötte stb.

Az Ön korában én úgy gondolom a tejfog megtartásáról kellene első körben dönteni. Nem biztos, hogy annak gyökértömésével jobban jár, mint egy implantátummal, de ennek eldöntése minimum egy röntgent, inkább CT felvételt igényel.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk